Iniciar sessió Registrar-se

Actualitat

Segueix el dia a dia del projecte Cowocat Rural

Cowocat_Rural present a la jornada “Mujeres y Desarrollo Rural: del plan a la acción”

20 October 2017

Begoña García, gerent del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques Ribera d’Ebre – Terra Alta, i Teresa Castellà, tècnica del Consorci GAL Alt Urgell - Cerdanya, van participar dimecres passat a la jornada “Mujeres y Desarrollo Rural: del plan a la acción”. Una trobada impulsada per la Confederación de Mujeres del Mundo Rural (CERES), per promoure el paper de les dones en el desenvolupament dels territoris rurals, a la vegada que conscienciar de la importància de la seva implicació en les polítiques de desenvolupament rural actuals.

La jornada preveia una taula rodona que, sota el títol “El enfoque ascendente. Leader en pràctica”, serví per presentar el programa Leader i la seva implementació a Catalunya; així com algunes iniciatives d’emprenedoria rural femenina que han rebut el recolzament d’aquest programa.

En aquest sentit, Albert Puigvert, gerent d’ARCA, fou l’encarregat de presentar i moderar la taula de treball, fent una breu introducció al funcionament dels ajuts Leader a Catalunya, i de les possibilitats  de finançament que ofereixen a les emprenedores. Durant la seva intervenció, Puigvert també presentà el “Programa de dones del món rural i marítim de Catalunya 2016-2020”, una eina de treball impulsada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació per tal de reforçar la visibilitat i el reconeixement a les tasques que duen a terme les dones dins el marc de les explotacions agràries i pesqueres.

Seguidament, Begoña García i Teresa Castellà parlaren del paper de les dones dins dels Grups d’Acció Local, a nivell tècnic i institucional, i presentaren algunes emprenedores rurals del seu territori. Així mateix, també van presentar els projectes de cooperació COWOCAT_RURAL, centrat en promoure el coworking a les zones rurals; i ODISSEU, un programa per promoure el retorn  i la inserció laboral de joves al món rural. Dues iniciatives que, tot i no tractar directament la igualtat del gènere, sí que representen una oportunitat per a les dones que es volen instal·lar i treballar al món rural.  

La taula també comptà amb la presència d’Eva Martínez, emprenedora i propietària del restaurant “Can Jordi” i gestora del refugi “Els Estudis”; Ingrid Pou, enginyera agrícola i formadora; i Marina Puigcorbé, gerent del “Mas El Lladré”; tres emprenedores rurals que han comptat amb el recolzament econòmic i tècnic del programa Leader  i que parlaren de la seva experiència.

La trobada, celebrada a Banyoles, es complementà amb un seguit de tallers pràctics sobre dinàmiques de lideratge i diverses visites a experiències empresarials gestionades per dones.

 

Si voleu llegir text original i complert: http://www.desenvolupamentrural.cat/noticies/el-programa-leader-catala-present-a-la-jornada-mujeres-y-desarrollo-rural-del-plan-a-la-accion

Comparteix