Iniciar sessió Registrar-se

Actualitat

Segueix el dia a dia del projecte Cowocat Rural

Cowocat_Rural participarà a la Jornada "Pueblos y territorios rurales inteligentes", de Llanes (Astúries)

1 October 2019

El proper dijous 10 d'octubre, Cowocat_Rural participarà a la Jornada "Pueblos y territorios rurales inteligentes", organitzada per la Red Asturiana de Desarrollo Rural (READER) en col·laboració amb la Asociación para el Desarrollo Rural del Oriente de Asturias (ADRIOA), està dirigida als representants i tècnics dels 11 Grups LEADER d'Astúries, amb el propòsit de impulsar la transformació digital en el medi rural asturià, davant les oportunitats que plantegen les noves tecnologies i la futura implantació del 5G per al desenvolupament dels territoris rurals.

La jornada es celebrarà a Llanes (Astúries) i comptarà amb la presència del Consejero de Desarrollo Rural Agroganadería y Pesca, D. Alejandro Calvo per la seva inauguració.

La jornada també comptarà amb la participació de D. Luis González, director del GIT del Principado de Asturias y del Director General de Innovación y Transformación Digital, D. Iván Aitor Lucas, per informar sobre la "cobertura actual de banda ampla" al territori asturà i els plans previstos per a l'ampliació d'aquesta "infraestructura clau per eliminar la bretxa digital de la zona rural".
 
També es comptarà amb la participació de D. Pablo Priesca, director de la Fundació CTIC, que com Agent d'Innovació, plantejarà possibles "solucions intel·ligents", que permetin la integració de les noves tecnologies en projectes i iniciatives dirigides a la creació d'ocupació i riquesa , que puguin contribuir a fixar població en els pobles i la zona rural asturiana.


Així mateix, es presentaran alguns projectes finançats amb fons europeus relacionats amb el plantejament de les "Smart Villages", que s'estan executant en altres territoris rurals, entre els quals hi trobem Cowocat_Rural.

Comparteix