Iniciar sessió Registrar-se

Actualitat

Segueix el dia a dia del projecte Cowocat Rural

Cowocat_Rural exemple de bones pràctiques per The European Network for Rural Development (ENRD)

20 July 2017

El projecte de cooperació "Cowocat_Rural" ha estat escollit per la Xarxa Europea de Desenvolupament Rural (European Network for Rural Development - ENRD) com a exemple de bones pràctiques. 

Coordinat pel Consorci Intercomarcal d'Iniciatives Socioeconòmiques, i amb la participació de 10 dels 11 grups Leader catalans, "Cowocat Rural" pretén potenciar la creació d’ocupació i activitat econòmica a les zones rurals, i fomentar els valors del coworking i del teletreball a través de la vertebració d'una xarxa d'espais de coworking.
Una iniciativa que, a la vegada, vol servir per:

  • Difondre el coworking com una nova manera de treballar a través de les TIC a l’entorn rural;
  • Fomentar els hàbits del teletreball i el coworking entre els emprenedors dels territoris rurals; 
  • Sensibilitzar i crear sinergies amb altres territoris rurals en la difusió del coworking; i, en conseqüència, 
  • Atraure talent i fixar població a les zones rurals.

Des del seu inici, l'any 2014, el projecte ha permès crear una base de dades amb més de 130 professionals vinculats als espais de coworking rural, vinculats a través de la plataforma www.cowocatrural.cat; i s'han detectat 14 espais de coworking.

The European Network for Rural Development (ENRD), doncs, destaca la voluntat del projecte Cowocat_Rural d'estimular l'activitat econòmica i de manteniment de la població a les zones rurals a través de la vertebració d'una xarxa d'espais de coworking.

Vegeu la publicació original: https://enrd.ec.europa.eu/projects-practice/cowocatrural-promoting-coworking-rural-catalonia_en

 

Altres exemples de Bones Pràctiques

L'apartat de projectes i bones pràctiques de la Xarxa Europea de Desenvolupament Rural també ha publicat altres iniciatives desenvolupades a Catalunya. És el cas d'"ENFOCC. Energia, Forest i Canvi Climàtic". Un projecte impulsat per l'Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura que pretén millorar i impulsar la sostenibilitat dels territoris rurals catalans, mitjançant:

  • El foment de l’estalvi i l’eficiència energètica,
  • la promoció de les energies renovables basades en fonts endògenes i
  • la creació i implementació de plans de mitigació i adaptació al canvi climàtic

Implicant, en tot el procés, als agents de desenvolupament de les zones rurals (població local, entitats locals, entitats associatives, propietaris forestals i teixit empresarial).
 

Comparteix