Cowocat Rural

Actualitat

Segueix el dia a dia del projecte Cowocat Rural

Cowocat_Rural un dels projectes exemplars que recull la revista de la European Network for Rural Development

18 de Juny de 2018


Cowocat_Rural un dels projectes exemplars que recull la revista de la European Network for Rural Development

La publicació, "Digital and Social Innovation in Rural Services", recull un total de dotze iniciatives socials i digitals participatives que milloren els serveis rurals en sis àrees clau: centres multiservei, educació, sanitat, mobilitat, energia, i digitalització municipal. 

Els exemples mostren com, de vegades, les comunitats rurals poden respondre als reptes que afronten més ràpidament que la política, utilitzant solucions de finançament innovadores com la inversió del sector privat i el finançament del crowdfunding. Així mateix, els Programes de Desenvolupament Rural (RDP) poden proporcionar un suport complementari a les comunitats locals en cada etapa del procés de transformació d'una zona rural en un "poble intel·ligent". 

Es tracta d'iniciatives que, per si soles, tenen un gran impacte en la qualitat de vida de les zones rurals i, a la vegada i en conjunt, poden ser un exemple inspirador d'un concepte més ampli d'"Smart Villages".


Grup de treball ENRD - "Smart Villages"
Aquesta publicació és una de les accions impulsades en el marc del grup de treball de la ENRD dedicat a les "Smart Villages", i que compta amb la participació dels grups Leader catalans i ARCA. Aquest grup, integrat a l’àrea d’estudi "Zones rurals intel·ligents i competitives", es va impulsar el passat mes de setembre amb l'objectiu d'estudiar com  revitalitzar els serveis del món rural mitjançant la innovació digital i social. Serveis com la sanitat, l’educació, el transport o l’energia  rural, es poden millorar i fer-los més sostenibles mitjançant el desplegament d’eines TIC i l’impuls d’accions i projectes liderats per la pròpia ciutadania. 

El grup ha impulsat diverses jornades (“Els enfocaments estratègics integrats per a la innovació en els serveis rurals” -  “Revitalització dels serveis rurals a través de la innovació social i digitals”) i un seminari de treball que ha reunit representants de diverses institucions i entitats europees, professionals i investigadors que treballen en projectes de millora dels serveis rurals a través de la innovació social i digital.  

En el marc d'aquest grup de treball s'ha elaborat un seguit de documentació on destaca un recull amb els projectes presentats pels membres del grup durant el Seminari "Smart Villages", a més del recull de projectes FEADER dedicat a les "Smart Villages", (Cowocat_Rural,  pàgina 6 i ENFOCC, pàgina 22).

Cliqueu a la icona per descarregar-vos el recull.

Font: ARCA (http://www.desenvolupamentrural.cat/noticies/la-cooperacio-leader-catalana-un-referent-a-nivell-europeu)

Comparteix

Aprofita els beneficis de formar part de la xarxa Cowocat_Rural!

Dona't d'alta a la nostra web. Només necessites ser coworker a algun dels espais de la xarxa
No estàs vinculat a cap espai de coworking?

Consulta el llistat d’espais!