Cowocat Rural

Actualitat

Segueix el dia a dia del projecte Cowocat Rural

DESCOBRIM L’ESPAI DE COWORKING LA MAGRANA (VALLS)

01 de Agost de 2017


DESCOBRIM L’ESPAI DE COWORKING LA MAGRANA (VALLS)

 

Un espai, una idea i la il·lusió i visió de portar-la terme: La Magrana

La Laia Benaiges és una jove emprenedora que fa tres anys va deixar l'administració per promoure un espai de coworking a Valls, en un antic local familiar en el qual el seu avi havia creat una botiga de mobles feia més de 50 anys. Fruit de la nostàlgia i de la possibilitat de poder perdre un edifici amb encant i història, i de les opcions de tirar endavant el projecte, va néixer l'espai La Magrana (http://espailamagrana.cat).

El Programa Leader la va ajudar econòmicament en la creació de l'espai, i Cowocat i Cowocat_Rural a fer créixer la Magrana, a consolidar-la i a crear sinergies amb altres espais.

Els principis van ser difícils, ja que el coworking és un concepte nou però, a poc a poc, ha aconseguit crear una comunitat que creix i es consolida amb el temps i que aposta per una nova manera de treballar. L’èxit de l’espai la Magrana recau en la comunitat que la fa possible i en els projectes col·laboratius que sorgeixen entre els membres de l’espai i amb professionals del territori.

 

 

LECO, un projecte sorgit de les sinergies entre coworkers de la Magrana

Un dels projectes col·laboratius sorgits de l’espai la Magrana és LECO (http://www.legalcoworking.com), nascut de les sinergies entre les coworkers Maica Cabello i Mónica Sánchez, advocades (http://arilsadvocats.com); i Laia Benaiges, gestora i publicista (https://laiabenaiges.com). Però a LECO hi ha 4 col·laboradores més que treballen o formen part de la comunitat de professionals de l’espai La Magrana. L’Aida i la Laura, de GS Assessors, l’Anna d’El Taller Coworking (https://eltaller-coworking.cat/) i Escalímetre Arquitectes (http://www.escalimetre.cat), i la Natàlia Solsona, que és coworker i interiorista.

El projecte neix com una consultoria legal per espais coworking que presta serveis a Catalunya i a Espanya. Amb el temps, ha ampliat els seus serveis, i també ofereix acompanyament a la creació i gestió d’espais de treball compartit.

Ara mateix, LECO es troba en fase de creixement i re-definició, oferint servei a empreses que volen crear coworkings corporatius o aplicar dinàmiques de treball innovadores i col·laboratives a la seva empresa.

 

Però, anem a conèixer a les integrants d’aquest projecte sorgit del coworking:

 

Com us vau conèixer?

(Laia) Ens vam conèixer a La Magrana. La Maica va venir a les conferències espanyoles de coworking a València, i va veure que molts assistents tenien dubtes legals. Vam veure què hi havia una necessitat no resolta i aquí va néixer LECO.

 

En el moment que vau decidir formar part del coworking, quins van ser els requisits bàsics que us van fer falta per formar-ne part? Us ha estat fàcil el camí?

(Mónica) Primer no saps ben bé que és ser coworker, simplement busques un espai per portar-hi a terme el teu projecte professional, un cop dins i amb el pas dels dies comprens si compleixes els requisits per continuar. Bàsicament si ets oberta de ment, amb ganes de col·laborar amb altres coworkers i respectes unes normes bàsiques de convivència, compleixes els requisits.

 

Per què sou, i què us aporta, ser coworkers?

(Maica) Primer busques un espai compartit de treball, on et facilitin les eines bàsiques de treball, però després t’adones que conèixer altres persones de món laborals totalment diferents del teu, t’enriqueix enormement, a més de poder portar a terme projectes que mai havies imaginat, com LECO on s’uneix el dret i el coworking.

 

"Ser coworker t’enriqueix enormement"

 

Penseu que el camí per crear LECO hagués estat el mateix si no haguéssiu format part d’un coworking?

(Mónica) Impossible! Com a advocades d’un despatx tradicional no haguéssim entès les necessitats dels espais de coworking i de regular una documentació legal intentant prevenir els problemes futurs que poden tenir. Ser part d’un coworking et fa detectar necessitats que no veuries des de fora.

 

En què us ajuda el coworking a l’hora de desenvolupar el vostre projecte?

(Laia) L’espai en si. Podem programar una reunió d’aquí a una hora i estar-hi tots presents a la sala de reunions. També ens ajuda la difusió del projecte que es fa des del coworking i el fet de tenir a l’abast professionals de diversos àmbits amb qui podem col·laborar puntualment. Per exemple, a La Magrana hi treballa el Josep, un nòmada digital que és director d’una agència de comunicació especialitzada en música clàssica. Hem comptat amb ell per assessorar a un espai de coworking especialitzat en música.

 

EL PROJECTE

Què us va motivar a començar a treballar juntes?

(Laia) La necessitat i el bon rotllo. La Maica i jo ens hem portat molt bé des del principi, i aquesta sintonia és bàsica perquè un projecte professional funcioni. I després la necessitat; hi havia un buit de mercat i nosaltres teníem els coneixements per cobrir-lo. Després la cosa ja va anar rodada.

 

Quins serveis oferiu als vostres clients?

(Maica) Vam començar com a consultoria legal per espais coworking, però ens vam adonar que els fundadors i gestors necessitaven que algú els hi expliqués com crear i gestionar un coworking. És un sector molt nou, no hi ha estudis ni regles, i per tant, tot es basa en l’observació i l’experiència. La Laia ha creat un espai des de 0 i s’ha mogut moltíssim. Coneix el sector i li encanta. Per tant, LECO va evolucionar cap a una consultoria integral per espais coworking. Acompanyem a gestors des que lloguen l’espai (revisant el contracte amb el propietari) passant per la creació del contracte coworking, l’assessorament en el disseny d’interiors, les acciones de comunicació o els models de tarifes.

Com hem comentat, ara anem una mica més enllà, i aviat llançarem un nou servei dirigit a empreses que volen crear coworkings corporatius o aplicar dinàmiques de treball innovadores i col·laboratives per fer un gir a la cultura corporativa.

 

"Estem veient el nostre projecte evolucionar i tot gràcies al coworking"

 

Doneu serveis i col·laboreu amb altres coworkers?

(Laia) Com a LECO prestem serveis a espais coworking, no a coworkers. Però sí que col·laborem amb coworkers. Primer anem a buscar els coworkers de La Magrana, després els de la XECC i després els de Cowocat_Rural. Ens agrada treballar amb professionals de proximitat i de territoris afins.

 

COWOCAT_RURAL

 

Què en penseu d’aquest projecte?

(Laia) És una molt bona eina per impulsar i ajudar a créixer el coworking en territoris no urbans, per difondre la filosofia i per normalitzar-la. Als pobles i ciutats petites, la feina és doble: hi ha la part pedagògica i la part comercial. Si un projecte com Cowocat_Rural t’ajuda a potenciar i normalitzar el “coworking” ja hi guanyes moltíssim.

 

Penseu que un projecte com el vostre pot sorgir de la col·laboració entre diferents espais de coworking?

(Laia) Sí, i tant. LECO per exemple pot necessitar nous col·laboradors que no tenim a La Magrana. I conèixer el perfil de professionals que treballen en espais de la xarxa és molt útil. Ens facilita la feina i ens aporta contactes de confiança, perquè hi ha un projecte darrera que ens la dóna.

 

Que us semblaria la idea de tenir mobilitat entre diferents espais de coworking de la xarxa Cowocat_Rural?

(Laia) És una molt bona idea, perquè els freelances anem amunt i avall, i disposar d’espais de treball arreu del territori t’ho posa fàcil. També és interessant que coworkers d’espais urbans tinguin facilitats per venir a treballar als nostres espais o a passar-hi una experiència de treball i vacances.

 

RECOMANACIONS

Recomanaríeu la vostra experiència a nous coworkers?

(Mónica) I tant!!

 

Quins consells donaríeu a un emprenedor?

(Maica) Que entrin amb la ment oberta, que participin de la comunitat i que tinguin moltes ganes de treballar.

 

Creieu que hi ha bones perspectives per als nous emprenedors?

(Mónica) Entenem que hi ha bones perspectives, i que cada cop l’empresa tradicional busca més a professionals autònoms ubicats en espais coworking, perquè els hi aporten aquest plus d’innovació i frescor que aporta treballar en una comunitat professional formada per professionals de diversos àmbits. 

 

Talent, ganes de compartir i col·laborar, i fer-ho en un entorn de treball dinàmic i positiu. El secret del seu desenvolupament professional. I del teu?

 

Comparteix

Aprofita els beneficis de formar part de la xarxa Cowocat_Rural!

Dona't d'alta a la nostra web. Només necessites ser coworker a algun dels espais de la xarxa
No estàs vinculat a cap espai de coworking?

Consulta el llistat d’espais!