Iniciar sessió
Cowocat Rural

Actualitat

Segueix el dia a dia del projecte Cowocat Rural

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre acompanya amb el coworking a emprenedors de l’entorn rural

12 de Juny de 2019


El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre acompanya amb el coworking a emprenedors de l’entorn rural

Les sessions de formació i suport es realitzen al nou espai de coworking comarcal CoEbreLab

 

Des del passat mes de febrer, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre compta amb un espai de coworking anomenat CoEbreLab. L’espai està situat a la mateixa seu del Telecentre comarcal, lloc de referència els darrers 15 anys, en temes de dinamització de les TIC i el teletreball entre la ciutadania i ja està obert a acollir emprenedors/es i usuaris que el vulguin utilitzar per a realitzar projectes professionals que tinguin les TIC com a base.

Durant el mes d’abril, i a partir d’ara de forma mensual, es realitza una nova activitat anomenada “Emprenedor/a: t’acompanyem amb el coworking” que, amb l’ajuda de sis tècnics de diferents àrees de l’ens comarcal d’àmbits com la dinamització econòmica, la dinamització rural o el suport informàtic i món digital, ajuda a perfils d’emprenedors amb una idea de projecte professional o amb pocs mesos d’experiència com a autònoms, a treballar en un espai de coworking i com aquesta forma de treballar els pots fer millorar professionalment.

Les temàtiques que es tracten en aquesta activitat especial són: què és i què no és coworking, com fer coworking entre emprenedors?, aspectes claus d’un emprenedor: el pla d’empresa útil, llocs webs i dominis personalitzats, certificats digitals i factures electròniques, quines son les competències digitals bàsiques i com aconseguir-les, com promocionar-se professionalment amb Linkedin, com treballar la teua xarxa de contactes a Internet i com et pot ajudar el coworking a l’entorn rural català.

La inscripció és gratuïta i els interessats poden inscriure’s per correu electrònic a coebrelab@gmail.com, trucant al 977 401 851 o presencialment al C. Sant Valentí, 31 de Móra d’Ebre de dilluns a divendres de 10 a 14 h. Aquesta formació es realitzarà en només tres dies, divendres 21, dimecres 26 i divendres 28 de juny de 9 a 14 h. Un cop realitzada els emprenedors participants formaran part de la comunitat de coworkers del projecte COEbreLAB http://coebrelab.riberaebre.org així com de la xarxa de coworking rural COWOCAT_RURAL i de l'Associació de coworking de Catalunya COWOCAT.

 

Comparteix

Tret de sortida a les experiències de workation Rural&Go

06 de Maig de 2019


Tret de sortida a les experiències de workation Rural&Go

Aquest 2019 Cowocat_Rural impulsa tres retirs professionals al Pirineu de Lleida i a les Terres de l’Ebre que combinaran el treball a espais coworking rurals, la descoberta del territori més autèntic i el coneixement de professionals que han escollit desenvolupar el seu projecte lluny de la ciutat.

Rural&Go va dirigit principalment a coworkers de zones urbanes i nòmades digitals que volen descobrir el territori català, conèixer les experiències de professionals que hi viuen i aprofitar per treballar unes hores de forma més relaxada lluny de la ciutat.

L’objectiu a llarg termini d’aquest projecte és descobrir les zones rurals de Catalunya  i presentant-les com a zones ideals per professionals que poden treballar des d’on vulguin: perquè tenen coworking, preus assequibles, talent, tots els serveis que necessiten, tranquil·litat i proximitat amb la ciutat.

 

ELS WORKATIONS DE 2019

 

Pirineus i reptes professionals, Alt Urgell, 26, 27 i 28 de Juny

La primera experiència tindrà lloc a la comarca de l’Alt Urgell, amb el Coworking Palau Cowork i la comunitat emprenedora de la Seu com a amfitrions. Durant tres dies els coworkers que s’apuntin al retir professional tastaran els productes de l’Associació Menja’t l’Alt Urgell, faran ioga al costat del Segre, assistiran a una sessió de coaching amb cavalls, visitaran la catedral de la Seu, soparan amb el medallista olímpic i coach empresarial Joe Jacobi, passejaran pel Cadí amb Albert de Gràcia del projecte Meteopirineus Catalans el qual compta amb més d’11.000 seguidors a Instagram, faran un brunch en plena muntanya amb formatges i pa de veritat, i disposaran d’un matí i una tarda per treballar a l’espai coworking de La Seu d’Urgell i conèixer la seva comunitat de professionals que han escollit el Pirineu Català per viure i treballar.

 

Arròs i art digital, Delta de l’Ebre, 3, 4 i 5 d’octubre

La segona experiència tindrà lloc al Delta de l’Ebre amb Espai Kowo d’Amposta com a amfitrió. Durant tres dies els coworkers que s’apuntin al retir professional combinaran rutes en bicicleta pel mig del arrossars i l’observació d’ocells únics amb l’assistència a la jornada VAG EXPERIENCE: el primer i únic esdeveniment cultural sobre videojocs i art digital que permetrà als assistents al retir descobrir una nova cara de la indústria de l’entreteniment digital de la mà de reconeguts professionals de l’àmbit nacional i internacional com Andrew Reinhard: arqueòleg digital o Daniel García Raso: historiador, arqueòleg, teòric i escriptor qui exposarà com el videojoc s’ha consolidat com un gènere cultural on es concentren les pors, les passions, les emocions, els sentiments i les preocupacions de la humanitat del segle XXI. Els participants també assistiran a un concert de l’orquestra filarmònica on gaudiran de la interpretació de partitures de videojocs populars, tastaran producte autòcton del Delta i crearan sinergies amb els coworkers d’Espai Kowo.


Riu, Art i Creativitat, Ribera d’Ebre i la Terra Alta, 17, 18 i 19 d’octubre

L’última experiència per coworkers d’aquest 2019 tindrà lloc a cavall entre La Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Al sud est del país, amb el riu Ebre com a eix vertebrador, els assistents descobriran dues comarques autèntiques a través de l'art, la creativitat i la història. La Ribera d'Ebre, amb un dels espais coworkings rurals més pioners del país i La Terra Alta, escenari de la Batalla de l'Ebre i comarca ambaixadora de la garnatxa blanca. Territoris que són refugi d'artistes i creadors que les escolleixen per la seva autenticitat, senzillesa i humanitat. Els assistents al retir descobriran aquest territori sobre piragua amb un escriptor que va canviar la seva vida com a agent bancari per dedicar-se a escriure; amb una copa de Garnatxa Blanca al Poble Vell de Corbera repassant els escenaris de la Batalla de l’Ebre de la mà del Francesc del Celler Frisach, fent el vermut en un hotel 100% ecològic amb la seva propietària, recorrent vinyes i oliveres amb bicicleta elèctrica a través d’una ruta artística, tastant la típica clotxa,  participant a un networking amb professionals del territori sobre un antic llagut o amb un sopar de cuina energètica i creativa.


Descobreix més detalls de les tres propostes que hem dissenyat a:

https://www.cowocatrural.cat/ca/cowocatrural-and-go

 

Els retirs professionals estan impulsats per Cowocat Rural, organitzats per la consultoria per espais coworking LECO i comercialitzats  a través de l’agència de viatges Tarannà.

Comparteix

Coworking Spain Conference 2019. Alacant

26 de Abril de 2019


Coworking Spain Conference 2019. Alacant

Un any més, i ja en van uns quants, Cowocat_Rural hem estat presents a la Coworking Spain Conference, en una cita que aquest any ha tingut lloc entre els dies 23 i 26 d'abril a Alacant.

Una cita interessant i alhora ineludible.

Us en compartim algunes imatges.

Comparteix

Forma part de la comunitat i del nostre projecte!

Només necessites estar vinculat a un dels espais de coworking que formen part de Cowocat Rural i tenir un compte a Linkedin.
No estàs vinculat a cap espai de coworking?

Consulta el llistat d’espais!