Iniciar sessió
Cowocat Rural

Actualitat

Segueix el dia a dia del projecte Cowocat Rural

La REDR es fa ressò de l'elecció de Cowocat_Rural com a exemple de bones pràctiques a nivell europeu

27 de Juliol de 2017


La REDR es fa ressò de l'elecció de Cowocat_Rural com a exemple de bones pràctiques a nivell europeu

La REDR (Red Española de Desarrollo Rural) ha publicat al seu portal web la notícia relativa a l'elecció, per part de la Red Europea de Desarrollo Rural, del projecte Cowocat_Rural com a exemple de bones pràctiques.

Aquí us deixem un enllaç amb la publicació:

http://www.redr.es/es/cargarAplicacionNoticia.do?identificador=29889

 

 

Comparteix

Cowocat_Rural exemple de bones pràctiques per The European Network for Rural Development (ENRD)

20 de Juliol de 2017


Cowocat_Rural exemple de bones pràctiques per The European Network for Rural Development (ENRD)

El projecte de cooperació "Cowocat_Rural" ha estat escollit per la Xarxa Europea de Desenvolupament Rural (European Network for Rural Development - ENRD) com a exemple de bones pràctiques. 

Coordinat pel Consorci Intercomarcal d'Iniciatives Socioeconòmiques, i amb la participació de 10 dels 11 grups Leader catalans, "Cowocat Rural" pretén potenciar la creació d’ocupació i activitat econòmica a les zones rurals, i fomentar els valors del coworking i del teletreball a través de la vertebració d'una xarxa d'espais de coworking.
Una iniciativa que, a la vegada, vol servir per:

  • Difondre el coworking com una nova manera de treballar a través de les TIC a l’entorn rural;
  • Fomentar els hàbits del teletreball i el coworking entre els emprenedors dels territoris rurals; 
  • Sensibilitzar i crear sinergies amb altres territoris rurals en la difusió del coworking; i, en conseqüència, 
  • Atraure talent i fixar població a les zones rurals.

Des del seu inici, l'any 2014, el projecte ha permès crear una base de dades amb més de 130 professionals vinculats als espais de coworking rural, vinculats a través de la plataforma www.cowocatrural.cat; i s'han detectat 14 espais de coworking.

The European Network for Rural Development (ENRD), doncs, destaca la voluntat del projecte Cowocat_Rural d'estimular l'activitat econòmica i de manteniment de la població a les zones rurals a través de la vertebració d'una xarxa d'espais de coworking.

Vegeu la publicació original: https://enrd.ec.europa.eu/projects-practice/cowocatrural-promoting-coworking-rural-catalonia_en

 

Altres exemples de Bones Pràctiques

L'apartat de projectes i bones pràctiques de la Xarxa Europea de Desenvolupament Rural també ha publicat altres iniciatives desenvolupades a Catalunya. És el cas d'"ENFOCC. Energia, Forest i Canvi Climàtic". Un projecte impulsat per l'Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura que pretén millorar i impulsar la sostenibilitat dels territoris rurals catalans, mitjançant:

  • El foment de l’estalvi i l’eficiència energètica,
  • la promoció de les energies renovables basades en fonts endògenes i
  • la creació i implementació de plans de mitigació i adaptació al canvi climàtic

Implicant, en tot el procés, als agents de desenvolupament de les zones rurals (població local, entitats locals, entitats associatives, propietaris forestals i teixit empresarial).
 

Comparteix

COWOCAT_RURAL organitza una jornada per conèixer els models de coworking de la zona d'ADRINOC (Garrotxa, Alt Empordà, Osona)

07 de Juliol de 2017


COWOCAT_RURAL organitza una jornada per conèixer els models de coworking de la zona d'ADRINOC (Garrotxa, Alt Empordà, Osona)

El divendres 7 de juliol, l’"Espai Núria Social" d’Olot va acollir una jornada de treball dirigida a la comunitat coworking del territori Leader Ripollès Ges Bisaura. Impulsada a través del projecte de cooperació COWOCAT_RURAL, la trobada es va centrar en donar a conèixer diverses experiències i models de coworking impulsats en un territori en concret, en aquest cas la zona d'ADRINOC (principalment de la Garrotxa, l'Alt Empordà i l'Osona), i com aquests espais funcionen com a eines de dinamització econòmica i territorial. 

La jornada es va organitzar en dos blocs. La primera part anà càrrec d’Estel Turbau, dinamitzadora  del projecte de cooperació COWOCAT_RURAL i assessora externa del “Consorci Salines Bassegoda”. Turbau va presentar els diferents espais de coworking que actualment hi ha al territori d'actuació d'ADRINOC, com l’“Espai Navata”, “La Rectoria” i “Nova Harmonia coworking”, de titularitat pública i que a dia d’avui compten amb una cinquantena de professionals de sectors tan diversos com l’agroecologia, la fotografia, l’educació i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació; així com iniciatives de coworking de gestió privada com són l’“Espai Núria Social” d’Olot, centrat en projectes amb un alt component social, i “Nèctar”, de Vilanova de Sau, un espai de coliving rural que acull coworkers de forma puntual, segons els esdeveniments que s’hi programen.

La segona part de la jornada es va centrar en la ponència de Jordi Silvente, fundador d'Alpha Espai i president de l’Associació de Coworking de Catalunya – COWOCAT. Sota el títol, “Espais de coworking i el seu paper com a eina de dinamització econòmica i territorial”, Silvente va parlar de com aquests espais de treball funcionen com a plataformes de transformació i col·laboració, tot generant noves dinàmiques econòmiques que els territoris rurals poden, i han d’aprofitar. Silvente també dinamitzà la sessió de treball final, un debat participat centrat en com i qui ha d’impulsar els espais de coworking a les zones rurals.

Aquesta jornada va servir perquè els impulsors, o futurs impulsors, d’espais de coworking del Ripollès Ges Bisaura tinguessin una visió global de l’experiència de coworking, amb els diferents espais i models de gestió i dinamització de comunitats d'un territori també rural (la zona d'actuació d'ADRINOC).

Comparteix

Vídeo taula rodona Coworking Day

01 de Juliol de 2017


Us mostrem el contingut de la taula rodona "Coworking: Dinamitzador territorial", moderada per Cowocat_Rural (a través de Jaume Bages, coordinador del projecte), i que va comptar amb la participació de Ricard Faura, cap de Servei d’Inclusió i Capacitació Digital a la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital i impulsor de la xarxa CatLabs per la Generalitat de Catalunya; Raquel Villero, directora del departament de Carreres professionals a la Facultat d'Economía i Empresa de la Universitat de Barcelona; Laia Benaiges, fundadora Espai La Magrana, Valls (Tarragona) i de Daphné Cherveriat, fundadora de l'espai SMACK de Marsella (França).

Comparteix

Forma part de la comunitat i del nostre projecte!

Només necessites estar vinculat a un dels espais de coworking que formen part de Cowocat Rural i tenir un compte a Linkedin.
No estàs vinculat a cap espai de coworking?

Consulta el llistat d’espais!