Iniciar sessió
Cowocat Rural

Actualitat

Segueix el dia a dia del projecte Cowocat Rural

El coworking com a eina de dinamització territorial, tema de debat al Coworking Day

30 de Juny de 2017


El coworking com a eina de dinamització territorial, tema de debat al Coworking Day

Cowocat_Rural va participar de manera activa en una jornada que, en aquesta edició, s’emmarcava dins del projecte europeu Coworkmed. En aquest sentit, entre els més de 100 participants hi havia representants de territoris de França, Italià, Croàcia, Grècia i altres zones de l’estat espanyol.

Com dèiem, des de Cowocat_Rural (Jaume Bages, coordinador del projecte) es va moderar la taula rodona "Coworking: Dinamitzador territorial", que va comptar amb la participació de Ricard Faura, cap de Servei d’Inclusió i Capacitació Digital a la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital i impulsor de la xarxa CatLabs per la Generalitat de Catalunya; Raquel Villero, directora del departament de Carreres professionals a la Facultat d'Economía i Empresa de la Universitat de Barcelona; Laia Benaiges, fundadora Espai La Magrana, Valls (Tarragona) i de Daphné Cherveriat, fundadora de l'espai SMACK de Marsella (França).

En aquesta taula es va reflexionar, entre d'altres qüestions, dels reptes i oportunitats que ofereix la transformació digital a freelance i autònoms, del paper de la Universitat en el foment de la cultura i esperit emprenedor, del repte de la retenció del talent i de com aquest talent pot redistribuir-se pel territori, de l'efecte multiplicador de formar part d'una xarxa d'espais de coworking, i del paper que pot jugar el coworking en un futur immediat, a nivell de dinamització territorial i com a plataforma de transformació i col•laboració.

Comparteix

Propietaris i gestors d'espais de coworking participen en una jornada formativa a l'Espai La Magrana de Valls

19 de Juny de 2017


Propietaris i gestors d'espais de coworking participen en una jornada formativa a l'Espai La Magrana de Valls

El dijous dia 15 de juny de 2017, Cowocat_Rural va organitzar una jornada formativa dirigida a propietaris i gestors d'espais de coworking, així com a dinamitzadors/es territorials del projecte.

Amb una alta participació d'espais i representitivitat territorial, la jornada tingué lloc a l'Espai La Magrana de Valls i anà a càrrec de LECO i les seves col·laboradores. Així, hi van participar la publicista i gestora d’espai de coworking Laia Benaiges, les advocades i coworkers Maica Cabello i Mònica Sánchez d’Arils Advocats i la gestora d’espai i arquitecta Anna Ollé. Aquestes van realitzar la formació "20 aspectes clau que tot gestor de coworking ha de tenir en compte".

Posteriorment, es va portar a terme una dinàmica en forma de grups de debat per tal de definir accions de futur i per tal de millorar, encara més, la vinculació entre els espais i territoris que formen part del projecte.

Val a dir que a la jornada també hi van assistir representants de futurs espais de coworking, que actualment estan en procés de creació.

Comparteix

Els espais de coworking de Cowocat_Rural tenen veu i presència al saló Biz Barcelona

02 de Juny de 2017


Els espais de coworking de Cowocat_Rural tenen veu i presència al saló Biz Barcelona

Cowocat_Rural va ser present al BIZBARCELONA de la mà de Cowocat (l'Associació Coworking de Catalunya), un saló que té com a objectiu oferir inspiració, informació, consell, coneixement, contactes i solucions per emprenedors/es i pimes.

En aquest marc doncs, Cowocat_Rural, a través de videoconferències retransmeses en directe a través d'una gran pantalla, va posar a disposició dels assistents les històries de vida i experiències a nivell de coworking de diferents dels espais i persones que conformen la xarxa Cowocat_Rural. Es van realitzar dues connexions d'una hora aproximadament cadascuna d'elles, una per dia, en les que es van poder exposar, entre d'altres qüestions, les històries i recorregut dels diferents espais, els motius que van portar a aquestes persones a obrir o a treballar en un espai de coworking, i els beneficis que els aporta aquesta forma de treball col·laboratiu a dia d'avui.

El dia 31 de maig van participar en la videoconferència Toni Lanzas (de Zona Líquida de Riba-Roja d'Ebre), Estel Turbau (Coworking Navata) i Laia Benaiges (Espai La Magrana de Valls).

El segon dia el torn va ser per Vanesa Cervera (Espai Kowo, d'Amposta), Pere Bendicho (Coworking Alfarràs) i Marc Planagumà (Núria Social, Olot).

Comparteix

Forma part de la comunitat i del nostre projecte!

Només necessites estar vinculat a un dels espais de coworking que formen part de Cowocat Rural i tenir un compte a Linkedin.
No estàs vinculat a cap espai de coworking?

Consulta el llistat d’espais!