Iniciar sessió
Cowocat Rural

Actualitat

Segueix el dia a dia del projecte Cowocat Rural

5 coworkers rurals i 5 urbans es troben a Olot per crear projectes conjunts

24 de Octubre de 2016


5 coworkers rurals i 5 urbans es troben a Olot per crear projectes conjunts

L’espai de coworking Núria Social d’Olot ha acollit una jornada molt especial, una trobada de coworkers de l’entorn rural amb coworkers urbans que té com objectiu compartir projectes i teixir sinèrgies entre ells. Cinc coworkers rurals vinculats als espais de coworking de Navata, a l’espai de coliving Nèctar (Vilanova de Sau) i al Núria Social s’han trobat amb 5 coworkers de Barcelona. Es tracta de perfils molt diversos que es mouen en àmbits com l’economia social, l’arquitectura i el paisatgisme, la comunicació o la gamificació financera.

La jornada s’ha iniciat a les 10 del matí amb la benvinguda i la presentació de la trobada per part d’en Jordi Terrades, gerent d’ADRINOC. Després els assistents han participat en una dinàmica de presentació i coneixement, i posteriorment han dut a terme una sessió de treball per fomentar la creació de projectes. Aquesta primera part de la jornada s’ha celebrat a Núria Social un centre que combina un espai de coworking, una cantina agroecològica i una sala polivalent. Es tracta d’un projecte associatiu d’economia social.

A la tarda els assistents es traslladaran a La Fageda d’en Jordà, a la Seu del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, on duran a terme una sessió de treball per definir projectes comuns. La jornada es clourà amb l’exposició de les conclusions.

La jornada està dinamitzada per l’Albert Pujol del Consell Comarcal Ribera d’Ebre i membre de Cowocat Rural i Jordi Silvente d’Alpha Espai Coworking i president de Cowocat.

 

Es tracta de la tercera trobada entre coworkers urbans i rurals que s’organitza, després de la bona acollida de les edicions a Riba-roja d’Ebre i Tremp. Aquestes jornades han complert amb dos objectius, d’una banda intercanviar experiències amb professionals de l’àrea metropolitana, i per l’altra teixir complicitats amb altres coworkers de la zona.  Es tracta d’una iniciativa organitzada per COWOCAT_RURAL, projecte que treballa per difondre i potenciar el coworking com a eina de dinamització econòmica dels territoris rurals.

 

Comparteix

Tremp acollirà una trobada de coworkers rurals i urbans

07 de Octubre de 2016


·      Coworkers rurals i urbans duran a terme dinàmiques per tal de teixir xarxes de col·laboració

·      Aquesta acció s’emmarca en el programa COWOCAT_RURAL que treballa potenciar els espais de coworking en l’entorn rural

La jornada s’iniciarà  a l’Espai La Incubadora de Tremp amb la benvinguda oficial a càrrec de Marian Rius, Gerent del Consorci Leader Pirineu Occidental. Després els assistents participaran en una dinàmica de presentació i coneixement, i posteriorment s’organitzarà una sessió de treball per fomentar la creació de projectes. Després els coworkers dinaran a El Vinyer a Fígols de Tremp i posteriorment duran a terme una sessió de treball per definir projectes comuns en un entorn privilegiat envoltat de vinyes. La jornada es clourà amb l’exposició de les conclusions. Les activitats es duran a terme a i El Vinyer a Fígols de Tremp.

La jornada estarà dinamitzada per l’Albert Pujol del Consell Comarcal Ribera d’Ebre i membre de Cowocat Rural i Jordi Silvente d’Alpha Espai Coworking i president de Cowocat.

Comparteix

VÍDEO: El coworking, eina clau per promoure l’emprenedoria en l’entorn rural

05 de Octubre de 2016


VÍDEO: El coworking, eina clau per promoure l’emprenedoria en l’entorn rural
  • Coworking day 2016 es va celebrar a Móra d’Ebre i va tenir el món rural com a protagonista

  • Es detecten noves tendències en el sector del coworking com l’especialització dels espais o la figura del coworker nòmada

  • La creació de xarxes professionals entre el món urbà i el rural, un aspecte clau que cal potenciar

  • El retorn de la població als pobles i la captació de talent, reptes principals del coworking en l’entorn rural

El passat divendres Móra d’Ebre va acollir la segona edició del Coworking Day, la cita més important del calendari dels coworkers de Catalunya. La jornada va servir per repassar els principals reptes i tendències del sector i es va poder constatar que el coworking en les zones rurals està en ple procés d’expansió, enfront d’un cert estancament a les grans ciutats.

Un dels actes més destacats de la jornada va ser la dinàmica Coworking al 2020: Tendències i reptes pilotada per Laia Benaiges de l’Espai La Magrana de Valls i Jordi Gavaldà del SpaceUp Coworking de Barcelona. Els assistents, navegant per la façana fluvial de Móra d’Ebre a bord del llagut “Lo Roget”, van anar apuntant les claus de futur del sector com són la consolidació del model a l’entorn rural o la irrupció del coworker nòmada, un professional que treballa en diferents espais segons les seves necessitats. També es va destacar la tendència en l’especialització dels espais per oferir serveis que s’adaptin al territori on estan ubicats. Espais que ofereixin altres serveis més enllà d’un escriptori i accés a internet com tallers, cuines, obradors...

Coworking en l’entorn rural

Com apuntava en l’acte de benvinguda la presidenta del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques i presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre Gemma Carim, el coworking és “una eina clau per promoure l’emprenedoria i les TIC a pobles petits com els nostres, que tenen al davant el repte de fixar població i atraure perfils professionals i talent”. Per la seva banda, Jordi Silvente, president de Cowocat, va destacar que el coworking és una eina per “dinamitzar econòmicament i territorialment” l’entorn rural. I per aconseguir-ho des de COWOCAT_RURAL, projecte que treballa per potenciar el coworking en l’entorn rural, s’està treballant amb les universitats per difondre les possibilitats del treball col·laboratiu en els professionals del demà. L’objectiu és que “la gent pugui treballar on vol viure” com va assenyalar Begoña Garcia, gerent del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques Ribera d’Ebre i Terra Alta.

En la sessió “Coworking com a eina de dinamització local” Jordi Silvente remarcava la necessitat que els actors implicats treballin plegats “emprenedors, freelancers, empreses, universitats i administració” per tal de dinamitzar econòmicament qualsevol territori. Albert Pujol, assistència tècnica de COWOCAT_RURAL, apuntava la importància de la figura del dinamitzador en un espai de coworking en l’entorn rural, ja que aquest serà l’encarregat de crear comunitat i xarxa entre els coworkers, però també moltes vegades serà el responsable de fer conèixer l’espai entre altres professionals que hi poden estar interessats. Finalment, tant Silvente com Pujol van remarcar la importància de la relació entre espais de l’entorn urbà i rural per tal de crear projectes conjunts.

Coworking Day 2016

El Coworking day 2016 es va celebrar el passat 30 de setembre a Móra d’Ebre. Es tracta d’una jornada per reflexionar sobre el futur del treball col·laboratiu organitzada per Cowocat, l’Associació de Coworking de Catalunya, i COWOCAT_RURAL, projecte destinat a dinamitzar econòmicament l’entorn rural a través del coworking.

La jornada es va celebrar en diferents espais de la capital de la Ribera d’Ebre com són el Castell, l’hotel Casa del Castell, el Club Nàutic de Móra d’Ebre i el llagut “Lo Roget”. A més, per anar d’una ubicació a l’altra, els assistents van gaudir dels detalls històrics que anava relatant Joan Launes, president de l’Associació Cultural la Riuada de Móra d’Ebre.

 

Comparteix

Forma part de la comunitat i del nostre projecte!

Només necessites estar vinculat a un dels espais de coworking que formen part de Cowocat Rural i tenir un compte a Linkedin.
No estàs vinculat a cap espai de coworking?

Consulta el llistat d’espais!