Iniciar sessió Registrar-se

Actualitat

Segueix el dia a dia del projecte Cowocat Rural

Cowocat_Rural participa en una nova trobada del projecte CoLabora a Alemanya, compartint experiències de coworking rural

6 November 2019

Els darrers anys, la xarxa Cowocat_Rural i el model de coworking rural català ha estat reconegut com a exemple de bones pràctiques per al desenvolupament territorial, no només a Catalunya i l’Estat espanyol, sinó també a Europa. En aquest marc, del 5 al 8 de novembre, una delegació del projecte Cowocat_Rural, formada per la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, la gerent del Centre d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS), Begoña Garcia i el coordinador de Cowocat_Rural, Jaume Bages, s'ha desplaçat a Alemanya per participar en una nova trobada del projecte CoLabora.

La trobada, que es celebra a la ciutat de Leipzig, a la regió de Saxònia, s’ha programat en el marc d’aquest projecte de cooperació LEADER Transnacional, que té per objectiu impulsar i difondre el coworking en zones rurals europees.

A més de la delegació, a la trobada hi participen sis Grups d’Acció Local (GAL) del continent europeu: el Land in Bloom i el Pieriga Partnership de Letònia; Leipziger Muldenland d’Alemanya; el Donegal Local Development Company d’Irlanda; el Vale of Glamorgan Council de Gales, i el GAL Pays de Guéret de França. El programa de les jornades contempla visites a espais de coworking a l’àrea de zona Leipziger Muldenland, amb sessions de treball per intercanviar experiències i una trobada amb el Ministre de Medi ambient i Agricultura de l’estat alemany de Saxònia.

La trobada de Leipzig servirà per donar continuïtat a la feina engegada amb anterioritat pels socis del projecte CoLabora. Els grups participants promouen, anualment, una trobada i, en els darrers anys, els grups participants ja han intercanviat experiències a la Ribera d’Ebre, França i el Regne Unit amb la voluntat de treballar conjuntament en l’impuls del coworking rural, entès com una peça clau en el desenvolupament rural per retenir i captar talent per tal de frenar el despoblament. De les taules de treball, en sortiran diferents eines i guies vinculats als processos de creació, gestió i dinamització d'espais de coworking rural.

Recordem que el projecte Cowocat_Rural es desenvolupa en el marc dels ajuts per al desenvolupament de projectes de cooperació dels grups d’acció local de Catalunya, en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020 (operació 19.03.01), i està cofinançat pel Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), i també rep el suport de la Diputació de Tarragona.

Comparteix